Megvan a lakókocsi, amit a jászberényi rászorulónak, Zolinak szánnak, de…

Megosztás

Sajnos a helyzet bonyolultabb lett annál, mint eredetileg gondolták. A lakókocsi állapota ugyanis sokkal rosszabb, mint eredetileg várták. Bizonyos részei nem is menthetők, így megfelelő alternatívát igyekeznek megvalósítani az önzetlen segítők.

K. János osztotta meg gondolatait és terveit a lakókocsival kapcsolatban. Itt minden probléma ellenére azt vegyük tudomásul, hogy teljes mértékben önkéntes, jószándékú adományozókról és segítőkről van szó, akik próbálják a nagyon nehéz körülmények közé zuhant Zoli életét jobbá tenni.

“Sziasztok, mai napon felmértük a lakókocsi állapotát. Sajnos maga a bódé része menthetetlen, olyan rossz állapotban van, hogy több idő energia és anyag kellene hozzá, mintha tennénk rá egy újat. Így arra jutottunk, hogy mivel az alváz teljesen tökéletes, nagyon szuper alapnak, így csinálni fogunk rá egy szigetelt, lakható, berendezett kis faházat. Ehhez kérném a segítséget ugyanis a munka részét vállaljuk, valamennyi fa anyag is van, de az nem elég sajnos, esetleg ha valakinek van otthon, amit már nem használ, vagy éppen kimaradt és nincs már rá szüksége, azt szívesen elfogadjuk. Amire szükségünk lenne első körben:

-5×10 szarufa

-Tetőléc

-Hungarocell

-OSB lapok

Előre is köszönjük a felajánlásokat!” – írta János.

Felmerültek egyéb ötletek is.

“Szerintem 350-400 ezer forintért, telepíthető lakókocsit adnak. A képek alapján ez veszélyes hulladék. Nem kákán csomót keresve, javaslom a támogatói bankszámlát nyilvánossá téve, a befolyt pénzből vásárolni egy jó állapotút. Mondjuk még így is kérdés a csatornázás megoldása” – jöttek elő a további problémák.

Vannak, akik másik, használhatóbb, nem teljesen lepusztult lakókocsi vásárlását ajánlják, felmerült egy mobil faház vásárlása is, de mindegyik millió feletti összeget emésztene fel. Egyelőre folyik a tervezés és az összefogás.

Kapcsolódó cikkek